Bu Site Nasıl ve Niçin Hazırlandı

Değerli misafirlerim!

“Video Tabanlı Kur’an Kursu” sitemize hoş geldiniz!

Ben Uzman Vaiz Recep Toraman. Öncelikle siz misafirlerime en kalbi şükranlarımı arz ediyorum.

Kıymetli dostlarım! Şunu belirtmek isterim: Bu siteyi, Göteborg Diyanet Camii Kur’an Kursundaki öğrencilerime yol gösterecek, ödevlerinde onlara işlerini kolaylaştıracak ve onları teşvik edecek çalışmaları paylaşmak niyetiyle kurdum. Rabbime sonsuz hamd ü senâlar olsun ki You Tube’a kayıtlı bütün dünya ülkelerinden çalışmalarıma karşı ciddi bir teveccüh oldu. Beklentilerimin çok çok ötesinde gösterilen bu teveccüh ile siz misafirlerimin istek ve duaları, çalışmalarımın artmasına ve çeşitlilik arz etmesine vesile oldu. Öyle de görülüyor ki, Rabbimin izni ve inayetiyle önümüzdeki günlerde daha fazla çalışmayı buradan sizlerle paylaşmayı planlıyorum.

Aziz kardeşlerim! Sitemizde Kur’an-ı Kerim’i yeni öğrenenler için kelime kelime Kur’an eğitim videoları, çok yavaş okuyuşla Kur’an sureleri ve sayfaları bulunmaktadır. Ayrıca hızlı okuyuşla hazırladığımız mealli Kur’an hatmi ve mukabelesi de mevcuttur. Tâkibi kolay olsun diye onları sayfalara ve hatta bazılarını yarım sayfalara bölerek hazırladım. Buna ek olarak Haşr Suresinin son üç (3) ayeti, Bakara Suresinin son iki (2) ayeti ile Ayete’l-Kürsi’yi de hazırlayıp Türkçe okunuşu ve mealiyle birlikte sitemize koydum. Yeni ezberleyenler için Parça Tekrar Ezberleme Metodu (PATEM) ile namaz surelerini, Türkçe okunuşu, Türkçe meali ve İngilizce mealiyle birlikte hazırlayıp misafirlerimin hizmetine arz ettim. Benzer bir çalışmayı namaz duaları için de yapmaya çalıştım. Şuan itibariyle sitemizde yeni öğrenenler için kısa sureler ve namaz dualarının yanında sayfa sayfa olarak Kur’an-ı Kerimin tamamı bulunmaktadır. Bunlara ek olarak, akşam namazı ve sabah namazı ezanları ile birlikte ezan nasıl dinlenir ezan duası ve gamet/kamet nasıl yapılır onunla da ilgili bir çalışmamız vardır. İnşâallah ileriki zamanlarda Elif-ba öğrenimi için ders ve dokümanlar paylaşmayı düşünüyorum. Yazılı ve sesli olarak hutbeler paylaşmak da planlarım arasındadır. Tabi en önemlisi talebelerimi teşvik için hazırladığım ve onlara ait videolar benim en değerli çalışmalarım ve hatıralarımdır. Rabbim sa’y ü gayretlerimizi cennetlere vesile kılsın!

Bu sitenin kurulmasında ve geliştirilmesinde büyük emekleri olan Fatih Camcı beye Yüksel Dal abime teşekkürü bir borç bilirim.

Cahil cesaretiyle, talebelerime ve dostlarıma kolaylık olsun niyetiyle çıktığım bu yolda öncelikle Rabbimin affına sığınıyor sonrasında da üstatlarımın müsamahasına güveniyorum.

Yüce Rabbimiz Kur’an eğitim ve öğretimi yolunda çalışmalarımızı bereketlendirsin ve hayırlarla neticelendirsin. Daha güzel çalışmalarda ve dualarda buluşmak üzere sizi, sevdiklerinizi ve tüm İslam âlemini yegane Malik, biricik Melik ve en güzel Emin olan yüce Mevlâ’mıza emanet ediyorum. Es selâmü aleyküm ve rahmetüllâhi ve berakâtüh.

RECEP TORAMAN

Günlük paylaşımlarımızdan anında haberdar olmak için YouTube kanalıma abone olabilmek için bağlantıya tıklayınız:

https://www.youtube.com/user/RecepToraman