KURRA HAFIZ METİN ÇAKAR KİMDİR

01.05.1968 Trabzon Vakfıkebir’de doğdu. İlkokul 1 ve 2. sınıfını Vakfıkebir’de; 3, 4 ve 5. sınıfları Hatay Dörtyol’da okudu. İlkokulun akabinde 3 senelik bir eğitimin sonunda hafızlığını İzmir Karşıyaka Soğukkuyu Kur’an Kursunda ikmal etti. 1 sene İstanbul İsmailağa Kur’an Kursunda hafızlığını kuvvetlendirdi. 1983-1990 yılları arasında Bolu Merkez İmam Hatip Lisesini okudu. 16 yıl Bolu’da yaşadı.

Lise mezuniyeti sonrasında 1 yıl Mısır’da Ezher Üniversitesi Usuliddin Fakültesinde eğitim gördü. Sağlık sorunları nedeniyle eğitime ara vermek zorunda kaldı ve Türkiye’ye dönüş yaptı. Dönüşte İlahiyat Fakültesi Önlisans programını tamamladı. Askerliğini Samsun, Siirt ve Ankara’da ameliyat teknisyeni olarak yaptı. İlk olarak 1995 yılında Bolu Merkez Çayırpınar Mahallesi Çayırpınar Camiinde vekil İmam-Hatip olarak göreve başladı.

Çayırpınar Camiinde 15 ayı vekil imamlık olmak üzere 2 sene vazife yaptı. Ardından Yıldırım Bayezit Camiine geçti. Buradaki vazifesinin üzerinden henüz 2 yıl geçmişti ki 1999 yılında Bolu’da meydana gelen deprem sebebiyle büyük hasar gören camisi 3 sene kapalı kaldı.

Bu sırada Bolu’daki diğer camilerde geçici görevlendirme usulü vazife yaparken 2001 yılında Haseki Eğitim Merkezi Kıraat Bölümü imtihanları açıldı. Sınavlarda başarılı olarak İstanbul’a geldi. 3 sene Haseki’de eğitim aldı. Haseki’deki eğitiminin bitimine 7 ay kala Eyyüp Sultan Camii için imtihan açıldı. Söz konusu imtihanı kazanmasıyla Hasekideki eğitiminin son 7 ayında bir yandan eğitimine devam etti diğer yandan da Eyyüp Sultan Camiindeki imam-hatiplik görevini ifa etti. 2005’te Haseki Eğitim Merkezinden mezun oldu. Şuan Eyyüp Sultan Camiinde Baş İmam-Hatip olarak görev yapmaktadır. Evli ve 2 oğlan 2 kız olmak üzere 4 çocuk babasıdır.